Welkom - Google 3D Modellen

Welkom op www.skup.be. Op deze site zullen vanaf vandaag tutorials, tips, links, … in verband met Google SketchUp verschijnen. Om van start te gaan: Google creëerde de site “Google 3D Modellen” (ook gekend als 3D Warehouse). Dit is dé plaats om 3D modellen uit te wisselen. Je kan er de 3D modellen die je zelf in SketchUp uittekende delen met andere gebruikers, of je kan er op zoek gaan naar 3D modellen die al door andere gebruikers uitgetekend werden. Vooral dit laatste is handig. Je zal waarschijnlijk niet de eerste zijn die in SketchUp een stoel in een interieur wil plaatsen, dus kan je jezelf een hoop werk besparen door deze stoel niet zelf uit te tekenen, maar op zoek te gaan naar een bestaand exemplaar in Google’s 3D Modellen. Elke week zal ik één van mijn favoriete componenten bespreken. Deze week: stoel .03, een ontwerp van Maarten Van Severen, uitgetekend en online geplaatst door SketchUp gebruiker “dbng”.

.03 chair SketchUp

Maarten Van Severen was een Belgische meubelontwerper en interieurarchitect. Hij wordt beschouwd als één van de weinige Vlaamse ontwerpers die door wisten te dringen tot de internationale designtop. Van Severen overleed op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

.03 chair - foto

Zijn bekendste ontwerp is de door Vitra geproduceerde stapelbare stoel .03. Het zitgedeelte van deze stoel is gemaakt van polyurethaan, maar ondanks zijn harde uiterlijk biedt de stoel een verbazingwekkend zitcomfort. Door het industriële productieproces en het aanwenden van een combinatie van polyurethaan, staal en aluminium is de .03 een comfortabel en betaalbaar zitmeubel.

(bron: Wikipedia)